Lyckat experiment

Att hitta på nya maträtter för att inte fastna i gamla standardvarianter är inte lätt.
Ska man också lyckas pricka in att sonen ska gilla det, att det helst ska vara fisk och gärna lättlagat så ser man rätt snart att det inte är en enkel match.
Men i kväll hittade jag faktiskt ett recept på ICA.se som hade precis allt det!
Jag modifierade receptet lite genom att ha wokgrönsaker till och det blev väldigt gott plus att det såg fräscht ut.
Det här kommer jag att göra fler gånger!
 
 
Ingredienser:
  • 250 g äggnudlar
  • ca 600 g laxfilé
  • 3 krm salt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 grön paprika
  • 1 lime
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk olja
Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme.
  • Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna.
  • Blanda äggnudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.

 


Kommentera här: